YKS TYT AYT Deneme nasıl çözülür?

Deneme nasıl çözülür? Deneme defteri nedir? Deneme analizi nasıl yapılır? Deneme çözmeye dair altın değerinde bilgiler yazımızda!

Herkese merhaba arkadaşlar. Sınava yaklaşık 1 ay gibi bir süre kalmışken nasıl bir deneme sistemi içinde ilerlemek gerektiği öğrencilerin üzerinde oldukça kafa patlattığı ve sıkıntıya düştüğü bir durumdur. Kendi sınav senemde, ben de bu durumdan muzdarip olan bir öğrenci olarak kendi tecrübelerim doğrultusunda oluşturduğum deneme sistemini bugün sizlere aktararak deneme nasıl çözülür sorusuyla ilgili kafanızdaki soru işaretlerini gidermeye çalışacağım.


Her gün branş denemesi çözmeli miyim, geçmiş yıllardaki YKS’leri çözmek önemli mi, kaçar gün arayla TYT ve AYT denemesi çözmeliyim, sınava girmeden önce son olarak deneme nasıl çözülür hangi denemeleri çözmeliyim, soru defteri nedir, deneme analizinin önemi nedir gibi sorularınıza cevaben yazımı okumaya başlayabilirsiniz.


Öncelikle sınava kalan en kritik zamanda çalışmaktan bıkmış olabilirsiniz, kafanızda acaba kazanabilecek miyim, boşuna mı çalışıyorum, acaba olmayacak mı düşünceleri de olabilir.
 Sınava girecek, bu sınav için emek vermiş çoğu öğrencinin aynı psikolojiyi yaşadığına emin olabilirsiniz. Fakat bu düşüncelerinizi masanın başına otururken bırakmanız gerek, çalışmalarınıza engel olmasına izin vermemelisiniz.  Çok yorulmuş olduğunuzu tahmin edebiliyorum fakat yorgunluğunuzun geçmesine az bir süre kaldı. Unutmayın yorgunluk geçici, pişmanlık ise kalıcıdır. Sınavdan çıktıktan sonra istediğiniz sıralamayı elde edemeseniz bile elinizden geleni yaptığınızı düşünmek keşke daha fazla çalışsaydım diye düşünmekten çok daha iyidir arkadaşlar. Bu sebeple hedeflediğiniz yere yerleştiğinizi hayal ederek masaya oturmalı ve son ayı elinizden geldiği kadar verimli geçirmelisiniz.


Son ayınızda artık soru bankaları çözecek vakit olmadığı ve tek tek konu bakmak yerine o konunun en önemli, çıkması muhtemel sorularını deneme içinde görebileceğiniz için sadece branş deneme ve TYT-AYT denemeleri çözmeniz gerektiğini söyleyebilirim. 
Aynı zamanda TYT ve AYT sınavında son aylardaki çalışmalarınızı hatırlayacağınız için gece yatmadan ve sabahın erken vakitlerinde yaptığınız konu tekrarları da önemli rol oynuyor. 


•    Deneme Nasıl Çözülür? Branş Denemesi Sıklığı


Oluşturduğunuz plana göre konu tekrarlarınızı hangi dersler için yapıyorsanız branş denemelerini de hemen arkasından çözebilirsiniz. Yalnız bu branş denemeler TYT ve AYT denemelerinden bağımsız olmalı. Tekrar amaçlı çözdüğünüz branş denemeler daha çok eksik konularınızı tespit etmek ve yanlışınızı öğrenip tekrar yapmamak için olacak. Aynı zamanda uzun süre harcadığınız bir ders varsa süre hesabını da oturtmak için branş denemeler çok iyi bir yoldur. Kronometre yardımıyla tuttuğunuz süre içinde branş denemelerinizi bitirmeye çalışabilirsiniz. 


- Ne Sıklıkla Deneme Çözmelisiniz?


Günlük 2 branş denemesi çözüp araya bir gün vakit koyup 2 branş denemesi daha çözebilirsiniz. Türkçe ve Matematik gibi ağır dersleri bir günde toplamayıp Türkçe Fen ve Matematik Sosyal şeklinde paylaştırabilirsiniz. 


•    Düzenli şekilde AYT Matematik bakın.


Özellikle eşit ağırlık öğrencisi iseniz en fazla rakip eleyeceğiniz bölüm olan AYT matematiğe düzenli şekilde bakmalısınız. Buradaki tavsiyem de verim alabileceğiniz Youtube kanalları bulup 5 soruda AYT matematik, 5 soruda Geometri gibi ÖSYM tarzı deneme çözüm videoları izleyip kendinizi daha fazla geliştirebilirsiniz.


•   Deneme Nasıl Çözülür? TYT ve AYT DENEME SİSTEMİ


Benim oluşturduğum sistemde sabah TYT akşam AYT denemesi şeklinde ilerliyordum. Her gün bu şekilde ilerlemek yorucu olabileceği için bir günü sadece deneme çözmek için ayırıp bu çözdüğünüz denemelerin analizlerini ertesi güne bırakabilirsiniz. Bu sayede daha dinç, dinlenmiş bir kafayla netinizi hesaplayıp yanlış sorularınızın çözümlerine bakabilirsiniz. Kendi sınav senemde uyguladığım bu sistem benim en çok net artışı sağladığım dönem olmuştu. 
-    Aynı zamanda haftanın bir gününü kendinize ayırmanızı tavsiye ediyorum. Evet, son bir ay kalsa da bir günü denemesiz geçirmeniz sizin için faydalı olacaktır. Büyük ölçüde istediğinizi yaptığınız ve kafanızı dinlediğiniz bir gün sınava daha fazla adapte olmanızı sağlar. Benim Pazar olarak belirlediğim günde sadece konu özetlerimi okuyup soru defterindeki sorulara bakıyordum.

•    SORU DEFTERİ NEDİR?


Deneme nasıl çözülür ile ilgili sıradaki alt başlığımız soru defteri. Çeşitli derslerde özellikle Matematik ve Edebiyat alanında denemelerdeki yanlış sorularınızı keserek dosya içinde biriktirmeniz veya keserek bir deftere yapıştırmanız daha sonra dönüp tekrar çözmeniz için oluşturduğunuz bir sistem. Bu şekilde yaptığınız yanlışı kafanızda doğru hali oturuncaya,  o sorunun sizden ne istediğini anlayıncaya kadar kenarda tutmuş oluyorsunuz.
Sorularınızı biriktirmek için son bir ay geç değil. Hala sorularınızı biriktirip haftanın belirli bir gününde o soruların çözümlerini izleyip tekrar çözmeyi deneyebilirsiniz. Faydasını göreceğinize eminim.


•    DENEME ANALİZİNİ AKSATMAYIN


Çözdüğünüz her denemenin size artı olarak dönmesi için mutlaka dikkatli bir şekilde kontrol edin. Her denemenin başına kaç net yaptığınızı yazın. Ve yanlış sorularınızın tümünün çözümünü öğrenip tekrar çözün.


•    SINAV TEKNİĞİNİ ÖĞRENMEK AÇISINDAN ÇIKMIŞ SORULAR ÇÖZÜLMELİ


Türkçede paragraf sorularının ne tarz ve uzunlukta olduğuna aşina olabilmek için matematik kısmında genel olarak problemlerin tarzı ve öğrencilerden ne istendiğini öğrenmek, fen kısmındaki çözülebilir nitelikteki soruların hangi konulardan geldiğini görmek için özellikle YKS sınavları en az bir kez çözülmeli.  Sonrasında sınava kalan bu sürede TYT ve AYT SINAVLARININ ZORLUK SEVİYELERİ BAZ ALINARAK OLUŞTURULAN DENEME SINAVLARINI ÇÖZÜP YKS SINAVINDA YAKLAŞIK KAÇ NET YAPABİLECEĞİNİZİ GÖZLEMLEMELİSİNİZ. 

Deneme Nasıl Çözülür? Deneme Önerileri


•    BİLGİ SARMAL YAYINLARI 5Lİ PUSULA DENEME


TYT kıvamında mutlaka çözülmesi gereken bir deneme olduğunu düşünüyorum. Kendimden örnek verecek olursam bu denemelerden ortalama 83-85 net deneme yaptığımı hatırlıyorum. 2020 TYT sınavında ise 87 net yapmıştım. Kendinizi sınavdan önce denemek için hala çözmediyseniz çözmenizi öneriyorum. 


•    BİLGİ SARMAL 5X1 AYT VE TYT DENEME SETİ


Hem zor hem ortalama sorular barındırdığı için gerçekçi bir net yapmanızı sağlıyor.
•    ACİL YAYINLARI SON SEANS REJENERASYON 8 TYT DENEME SINAVI
SML hoca ve Kenan Kara ile Geometri video çözümlerine erişebilmeniz mümkün.
•    HIZ VE RENK YAYINLARI SÜPER 3LÜ TYT ÖSYM KARMASI DENEMELER 
•    SÜPER ÜÇLÜ AYT DENEMELERİ

Eşit ağırlık ve sayısal olarak ayrılıyor. 


Sevgili arkadaşlar bugün sizler için son ay bilmeniz gereken deneme nasıl çözülür hakkında kendi tecrübelerimi anlattım. Umarım faydasını gördüğünüz bir yazı olur. Hepinize kolaylıklar diliyorum.

Beyza Yılmaz

isler.com.tr 

ÖZEL

Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Kitapİşler ile kitaplarını online sipariş edebilirsin

Evinde kal, biz senin kitaplarını evine gönderelim.

EĞİTİMİN KALİTESİNİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ!

Sen de İşler Yayın Grubu ile başarabilirsin!

Sen de bizimle birlikte başarabilirsin.