TYT MATEMATİK NETLERİ NASIL ARTIRILIR?

Bugün sizlerle denemelerde TYT Matematiği Yetiştirememe ve YKS Matematikte Net Artış Sürecini değerlendireceğiz.

Bugün sizlerle denemelerde TYT Matematiği Yetiştirememe ve YKS Matematikte Net Artış Sürecini değerlendireceğiz.

Selamlar herkese, ben PDR son sınıf öğrencisi Fatih Selman. YKS Rehberlik Blog Yazılarının bir yenisi ile karşınızdayım. Bugün denemelerde TYT Matematiği Yetiştirememe ve YKS Matematikte “net artış sürecinden” bahsetmek istiyorum. Hepimizin bildiği gibi Matematik dersi ülkemizde yapılan çoğu sınavda oldukça belirleyici olmaktadır. Ve çoğu öğrencinin korkulu rüyası bir derstir. Bunun çeşitli nedenleri vardır elbette. 1. nedeni öğrencinin lise hayatında kaliteli bir öğretmene rastlanmamış olmasından kaynaklanabilir. Ayrıca yeni nesil sorular adı altında soru tiplerinin gitgide zorlaşması da öğrencileri korkutmaktadır. Korkmanıza gerek yok! Onu en baştan söyleyeyim. Çünkü ÖSYM sınavlarına uygun bir strateji geliştirirseniz YKS maratonunda avantajlı hale gelirsiniz zaten.

SORULARLA İNATLAŞMAYIN!

Denemelerde TYT Matematiği yetiştirememe konusunda çoğu öğrencinin sıkıntısı bence soruyu anlamakla çok vakit kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle TYT de birçok soru tipi olduğundan onu iyice özümseyebilmek için zaman gerekmektedir. O yüzden ben genelde öğrencilere deneme çözme sırası olarak Türkçe, Fen, Matematik ilk 20 soru, Sosyal, Matematik son 20 soru şeklinde çözmelerini öneriyorum. Bu sayede hem zihnimiz dinlenmiş oluyor hem de zaman planlaması yapmış oluyoruz. Ve TYT Matematikte yaptığımız en büyük hata da sorularla inatlaşmaktır dostlar. Sakın ama sakın sorularla inatlaşmayın olur mu?

KELİME HAZNEMİZDEN ÇIKARACAĞIMIZ SÖZLER!

Evet, geldik YKS Matematikteki net artış sürecine... YKS de net artışının en yavaş olduğu ders Matematiktir ne yazık ki dostlar. Ciddi bir çalışma ve sabır gerektirmektedir. Sıfırdan başlayan bir öğrenci 4-5 ay içinde 15 net seviyelerine ancak gelebilir. 20-25 net seviyeleri için 8-9 ay çalışması gerekir. 30 net seviyelerine ise bir öğrenci 11-12. aylarda ancak ulaşılabilir. 35 üstü netler için 1-1,5 yıl arası bir süre gereklidir. Bu bahsettiğim süreler kişiden kişiye değişebilmektedir elbette ama 15 yıldan fazladır Matematik öğretmenliği yapan bir hocanın tavsiye ettiği sürelerdir yukarıda bahsedilen süreler. Ciddi bir referans var diyebilirim yani… “Bu yüzden netlerim artmıyor, off, başaramayacağım” gibi lafları sınav süresi boyunca kelime haznemizden çıkarıyoruz dostlar… Ee… o zaman ne yapıyoruz? Hemen masanın başına geçip ders çalışıyoruz:) 

Fatih Selman
 

Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Kitapİşler ile kitaplarını online sipariş edebilirsin

Evinde kal, biz senin kitaplarını evine gönderelim.

EĞİTİMİN KALİTESİNİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ!

Sen de İşler Yayın Grubu ile başarabilirsin!

Sen de bizimle birlikte başarabilirsin.